Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik wiśniowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie 0,5 l
woda 1,5 l
mąka ryżowa 2 łyżki
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
cukier 4-5 łyzek
Goździki całe Prymat 2-3 sztuki
makaron świderki 15-20 dkg
sól do smaku

Porada

Liczącym kalorie polecam zamiast śmietany jogurcik lub maślankę a makaron może też być inny np. muszelki.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik wiśniowy

Wiśnie opłukać , wrzucić do wody , dodać cukru do smaku , gozdziki i ugotować. Przecedzić . Mąkę ryżową rozmieszać ze smietaną (można dodać troszkę wody) i podprawić wiśniówkę , zagotować. Oddzielnie ugotować makaron. Chłodną zupkę podawać z makaronem . Można dorzucić też ugotowane wisienki i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 19.03.2015 06:47
wygląda super
IZABELA29 05.10.2014 10:18
świetna zupka
barbara11561 27.08.2014 18:20
lubię taką zupkę,ale u mnie tylko ja jestem jej smakoszem-to moją zupa z dzieiństwa:)
dorotka0000025 29.07.2014 00:14
swietny pomysl
romanrafal
romanrafal 25.07.2014 17:02
pyszny chłodniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak