Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik rzodkiewkowy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 6 szklanek
rzodkiewka 1 pęczek
śmietana 1 szklanka
papryka konserwowa 1 strąk
ogórki konserwowe 2 szt
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik rzodkiewkowy z papryką

Rzodkiewki dokładnie myjemy a następnie ścieramy na tarce do warzyw o dużych oczkach. Paprykę /kawałki dające w sumie jeden strąk/ i ogórki konserwowe odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Zsiadłe mleko mieszamy ze śmietaną, rzodkiewką, papryką, ogórkami i doprawiamy do smaku. Podajemy mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 18.11.2012 22:29
Bardzo fajny przepis, uważam, że warty wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak