Chłodnik różowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1,20 l
  • botwina z buraczkiem

    0,30 kg
  • ogórek zielony

    0,30 kg
  • sok z cytryny

    0,05 l
  • koperek

    0,02 kg
  • rzodkiewka

    0,15 kg
  • czosnek

    0,01 kg
  • jajko

    5 sztuk
  • sól, pieprz

  • cukier

  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinę drobno pokroić i ugotować w wodzie po kilku minutach gotowaną botwinę razem z woda zakwasić sokiem z cytryny. czosnek, rzodkiewkę oraz ogórka bez pestek i skóry kroimy w drobną kostkę. jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek. Jogurt dodajemy do wystudzonej botwiny z wodą dokładamy pokrojonego ogórka czosnek koperek oraz rzodkiewkę. Doprawiamy do smaku podajemy z gotowanym jajkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat