Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik kresowy na botwince

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
rzodkiewka 1 pęczek
zsiadłe mleko 1 i 1/2 l
śmietana 12% 1 szklanka
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
koncentrat buraczany do smaku
pieczeń cielęca 20 dag
sól
cukier
ogórki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik kresowy na botwince

Botwinkę oczyść, opłucz, pokrój. Zalej posolona wodą i ugotuj. odcedź, wystudź. Rzodkiewki oczyść, potnij w plasterki. Ogórki obierz, pokrój w słupki. Mleko wymieszaj ze śmietaną. Do mleka ze śmietaną dołóż botwinkę, ogórki i rzodkiewkę.
Do zupy dołóż posiekane zioła. wymieszaj, przypraw koncentratem buraczanym, solą i cukrem.
Schładzaj co najmniej 2 godz. Gotowy chłodnik podawaj z kawałeczkami mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.09.2012 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak