Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

chłodnik kresowy na botwince

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka
2 pęczki
rzodkiewka
1 pęczek
zsiadłe mleko
1 i 1/2 l
śmietana 12%
1 szklanka
koperek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
koncentrat buraczany
do smaku
pieczeń cielęca
20 dag
sól
Sklep Prymat
cukier
ogórki
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik kresowy na botwince

Botwinkę oczyść, opłucz, pokrój. Zalej posolona wodą i ugotuj. odcedź, wystudź. Rzodkiewki oczyść, potnij w plasterki. Ogórki obierz, pokrój w słupki. Mleko wymieszaj ze śmietaną. Do mleka ze śmietaną dołóż botwinkę, ogórki i rzodkiewkę.
Do zupy dołóż posiekane zioła. wymieszaj, przypraw koncentratem buraczanym, solą i cukrem.
Schładzaj co najmniej 2 godz. Gotowy chłodnik podawaj z kawałeczkami mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.09.2012 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak