Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik kresowy na botwince
Do zupy dołóż posiekane zioła. wymieszaj, przypraw koncentratem buraczanym, solą i cukrem.
Schładzaj co najmniej 2 godz. Gotowy chłodnik podawaj z kawałeczkami mięsa.
botwinka | 2 pęczki |
rzodkiewka | 1 pęczek |
zsiadłe mleko | 1 i 1/2 l |
śmietana 12% | 1 szklanka |
koperek | 1/2 pęczka |
szczypiorek | 1/2 pęczka |
koncentrat buraczany | do smaku |
pieczeń cielęca | 20 dag |
sól | |
cukier | |
ogórki | 2 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: