Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik Gazpacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 kg
ogórek 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
bułka 3 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
ocet winny do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik Gazpacho

Z bułki wyciągamy miąższ, namaczamy w wodzie. Sparzone pomidorki pozbawić skórki i wraz z obranym ogórkiem, papryką oraz cebulką pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory, czosnek, ogórek, cebulkę, paprykę i odciśnięte bułki przełożyć do miksera. Razem miksujemy. Dodać oliwę oraz ocet i w razie potrzeby przegotowaną wodę. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak