chłodnik gazpacho

chłodnik gazpacho

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • sok pomidorowy

    400 ml
  • oliwa

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • tabasco

    kilka kropli
  • rosół drobiowy

    400 ml
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • chilli

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania chłodnik gazpacho

Pomidory przelewamy wrzątkiem,obieramy i oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę,ogórek obieramy i drobno kroimy,obrany czosnek i cebulę grubo siekamy.Wszystko miksujemy z dodatkiem soku pomidorowego,oliwy,soku z cytryny oraz rosołu i pikantnie przyprawiamy.CHŁODNIK PODAJEMY ZIMNY POSYPANY SZCZYPIORKIEM.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat