chlebki pitta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    15 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka

    500 gram
  • sól

    1/2 łyzeczki
  • cukier puder

    1/2 łyżeczki
  • woda

    30 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cukier rozpuścic w wodzie.drozdze zalac połową wody i odstawić na 10 min.Do miski wsypac wszystkie składniki i wlać drozdze.Wyrobić na scisłe ciasto.Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.Podzielić na 8-12 częsci i rozwałkowac na placki ,piec na rumiano

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiakova 01.08.2011 11:53
pycha
SmakolykiJoanny 16.07.2011 14:17
Nie robiłam jeszcze domowych chlebków pita czas wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat