Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek twarogowo-olejowy.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 2 i pół szklanki
ser biały 20 dag
jajko 2 sztuki
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
sól 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatkowo

mąka pszenna 2 łyżki
masło 1 łyżeczka

Porada

Kroimy w trójkąty i podajemy.

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek twarogowo-olejowy.

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy mięciutkie ciasto.
Krok 1 - Chlebek twarogowo-olejowy. foto
2
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy do tortownicy posmarowanej masłem,o średnicy 25 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem.
Krok 2 - Chlebek twarogowo-olejowy. foto
3
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Krok 3 - Chlebek twarogowo-olejowy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.06.2015 06:58
Zgadza się:)
gusia1000 25.01.2015 00:27
Swojski najlepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak