Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek otrębowy ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otręby owsiane 1 szklanka/ ze śliwką
mleko 2 szklanki
mąka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
drożdże 2 dag
jajko 3 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek otrębowy ze śliwką

Wykonanie:
Mleko zagotować i zalać otręby, następnie po przestudzeniu zmiksować. Dodać drożdże rozpuszczone w odrobinie ciepłej wody i wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem, połączyć z masą, wsypać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto ręką. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.04.2016 22:33
super chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak