Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEBEK OTRĘBOWY Z ZIARNAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kilogram
otręby pszenne 2 szklanka
sól 2 łyżeczka
cukier 2 łyżeczka
drożdże 100 gram
pieprz
ziarna słonecznika 0,5 szklanka
ziarna dyni 0,5 szklanka
siemię lniane 0,5 szklanka
woda letnia 4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEBEK OTRĘBOWY Z ZIARNAMI

drożdże pokruszyć,wymieszać z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody,odstawić do wyrośnięcia.
Do dużej miski wsypać mąkę,sól,pieprz,otręby i ziarna,wlać wodę i wymieszać.
Przełożyć ciasto do 2 natłuszczonych,wysypanych otrębami foremek,odstawić do wyrośnięcia.
Piec godzinę w temp.190 stopni,wierzch chleba po upieczeniu posmarować skórką od słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.01.2014 17:24
domowy najlepszy!
Iwusia 16.09.2013 23:46
wyśmienity przepis
jeta72 19.08.2013 16:52
smaczny :-)
Dorian 13.04.2013 00:02
super smaczny
natalia.doradca 17.02.2013 11:38
smaczny
Ada-Gaba 06.01.2013 08:52
podoba mi się ten przepis
Łukasz15 10.11.2012 12:26
Pyszny
RenataZ-et 09.11.2012 17:30
bardzo ciekawy przepis
olkaaa 29.10.2012 19:42
muszę spróbować
Konrad1 27.10.2012 13:31
spróbuję...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak