chlebek nadziewany serem feta i pomidorkami cherry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklank
  • mąka razowa

    1 szklanka
  • drożdże suche

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    niepełna szklanka
  • feta

    100 gram
  • pomidorki cherry

    gałązka
  • rozmaryn

    gałązka
  • oliwki czarne

    kilka
  • oliwa

    do formy
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie mąki wsypałam do miski razem z solą i drożdżami. Dolałam oliwę i wodę w ilości większej niż zwykle, aby łatwiej było je zlepiać. Zagniotłam ciasto i wyrobiłam za pomocą robota kuchennego. Odstawiłam do wyrośnięcia. Zagniotłam ponownie. Dno formy wysmarowałam tłuszczem. Mniej niż połowę ciasta ułożyłam na dnie w postaci prostokąta. Na to ułożyłam ser feta w plastrach, listki rozmarynu i kilka pomidorków. Pozostałą część ciasta ułożyłam na górze i zlepiłam boki. Gałązkę pomidorków położyłam na górze, wbiłam też w ciasto kilka oliwek z boku. Ciasto odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam około 30 minut 2 170 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 06.08.2013 20:42
Wygląda przepysznie
Krystyna32 25.07.2013 19:34
wygląda super
Olga_SK 02.07.2013 13:14
Zachwycające!
Agnieszka-87-25 28.04.2013 09:19
bajecznie wygląda !
czekoladka_m 28.03.2013 17:27
wygląda obłędnie;)!
ONY_za_kare 10.02.2013 12:15
super!
IZABELA29 23.01.2013 09:47
szkoda aż kroić .
ben-ka 22.01.2013 09:15
śliczny ten chlebek,taki dekoracyjny.
kate.500 19.12.2012 14:53
apetycznie wyglada
mic 09.12.2012 21:10
słowo piękny- jest zbyt małe w tym przypadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat