Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek nadziewany
Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, na pół twardo, odcedzić z wody, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby zamoczyć w letniej wodzie najlepiej na noc, odcedzone grzyby pokroić.(wodę z moczenia zachować)
Obraną cebulę pokroić w piórka, przesmażyć na oliwie, dodać pokrojone grzyby wszystko dokładnie wymieszać.
Podlać wodą z gotowania grzybów, dusić około 20 minut jak woda odparuje to podlać .
Dodać do grzybów, pokrojoną kapustę, gotować około 8-10 do odparowania wody, doprawić solą, pieprzem.
Na blacie podsypanym mąką rozwałkować ciasto, na środku ułożyć farsz, uformować mały bochenek.
Ułożyć chlebek na wysmarowanej blaszce, piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.(termoobieg )
Upieczone chlebki, oprószyć mąką, wychłodzić na kratce.
SMACZNEGO!!!!!