Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek kukurydziany z orzechami
Kroki postępowania
Wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
mąka pszenna | 2 1/4 szklanki |
mąka kukurydziana | 1 3/4 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
orzechy włoskie | 1/3 szklanki |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
sól | 3/4 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 3/4 łyżeczki |
mleko | 1 1/4 szklanki |
olej | 3/4 szklanki |
jajko | 3 szt |
maślanka | 1/2 szklanki |
kukurydza w puszce | 1 szt |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: