Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek KAWOSZEK
Kroki postępowania
Między czasie jedną kopiatą łyżeczkę kawy zalewamy 1 szklanką przegotowanej wody. Zaparzoną kawę odcedzamy z fusów i studzimy, by była letnia.
mąka | 500 gram chlebowa |
drożdże | 4 dag |
woda | 1,5 szklanki |
olej | 2 łyżki |
kawa | 2 łyżki mielona |
kawa | 1 łyżeczka do zaparzenia (mielona) |
sól | 1 łyżeczka |
cukier trzcinowy | 1,5 łyżeczki |
jajko | do posmarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: