Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek drożdżowy z dżemem
Kroki postępowania
Drożdże rozkruszamy i dodajemy cukier. Mieszamy, aż drożdże staną się płynne.
Mleko podgrzewamy do 30-40stopni. Dodajemy do drożdży, odstawiamy.
drożdże świeże | 25 g |
mleko | 65 ml |
cukier | 10 g |
mąka pszenna | 250 g |
cukier waniliowy | 10 g |
cukier | 20 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
dżem | |
esencja waniliowa | 2 krople |
białko | 30 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: