Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb ze słonecznikiem i siemieniem

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
otręby owsiane 1/2 szklanki
siemię lniane 4 łyżki
pestki słonecznika 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 ły,żeczka
drożdże 5 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb ze słonecznikiem i siemieniem

Drożdże wymieszać z 500ml ciepłej wody, cukrem i solą. Pozostałe sypkie składniki mieszamy. Dodajemy drożdże i wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia na przynajmniej 30 minut. Ciasto przekładamy do keksówki (12x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach C najpierw przez 10 minut przy uchylonym piekarniku a następnie jeszcze godzinę przy zamkniętym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 29.03.2014 13:58
takie domowe chlebusie są najlepsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak