Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z kaszy gryczanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana niepalona 500 g
pestki słonecznika pół szklanki
sezam pół szklanki
Czarnuszka nasiona Prymat 1,5 łyżeczki
sól pół łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną wsypujemy do miski, następnie zalewamy ją wodą, tak aby wszystkie ziarenka były przykryte. Kaszę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 48 h. po 12 h kaszę należy pomieszać i jeśli kasza wchłonie wodę to należy ją uzupełnić. Po upływie 48 godzin, kaszę miksujemy blenderem. Dodajemy ziarna słonecznika, sezam, czarnuszkę oraz sól i mieszamy do połączenia składników. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią gotową masę z kaszy. Keksówkę przykrywamy ścierką i odstawiamy na 12h. Blaszkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 1h. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z blaszki i odstawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 10.05.2017 22:04
Bardzo smaczny chlebuś
ada.la 10.05.2017 19:26
ciekawy przepis
IZABELA29 10.05.2017 13:26
Fajnie wygląda
Patrycja33 10.05.2017 12:38
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :-)
slodkieniebo 10.05.2017 12:07
Kiedyś robiłam ale mi nie wyszedł. Możliwe że za dużo wody dałam albo kasza gryczana nie była dobrej jakości :( Twój wygląda wspaniale.
mirosława4 10.05.2017 11:24
apetycznie się prezentuje
pestka 10.05.2017 11:02
wygląda bardzo ciekawie i smacznie
AZgotuj 10.05.2017 10:42
w najbliższym czasie upiekę:)
Krzysztof15 10.05.2017 06:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak