Smaki Świata: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami

Smaki Świata: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz pokrojony w kostkę

    300 g
  • ser feta pokrojony w kostkę

    100 g
  • czarne oliwki

  • kilka listków mięty

  • pestki słonecznika

  • krem balsamiczny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać arbuza, fetę, oliwki, posiekaną miętę. Pestki słonecznika podprażyć na chrupko na patelni i wystudzić, dodać do sałatki. Całość polać kremem balsamicznym i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Sałatkę udekorować listkami mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

18.03.2018 18:05
Bardzo lubię dodatek owoców w sałatkach!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat