Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 1 bochenek krojonego
masło roślinne 500 g
ząbki czosnku 5 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Jest bardzo smacznym dodatkiem do pieczonych/grillowanych mięs czy sałatki ze świeżych warzyw.Sam również smakuje wyśmienicie.

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym

Masło wyjąć z pudełeczka , przełożyć do miski by odrobinę zmiękło. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę wraz z ziołami oraz pieprzem dodać do masła. Całość dokładnie wymiesza.c. Gotowe przełożyć ponownie do oryginalnego opakowania.
Każdą kromkę smarować grubą warstwą masła . Grillować od " suchej strony" po 2-3 min aż masło się roztopi a chleb stanie chrupiący.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.08.2015 23:08
Czosnkowy chlebek jest pyszny też robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak