Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z czarnuszką i pestkami dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,5 litra
mąka żytnia 30 dag
mąka pszenna typ 40 dag
Zaczyn: 150 ml
sól 1 łyżka
pestki dyni 1 szklanka
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z czarnuszką i pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Mąki przesiać przez sito, połączyć ze sobą, doprawić pieprzem, solą. Dodać zaczyn oraz wodę i wyrobić ciasto.
Krok 1 - Chleb z czarnuszką i pestkami dyni foto
2
Gdy zacznie mieć jednolitą konsystencję bez grudek dodać pestki dyni i czarnuszkę.
Połączyć ciasto z pestkami i czarnuszką.
Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Krok 2 - Chleb z czarnuszką i pestkami dyni foto
3
Gdy ciasto wyrośnie - ponownie je wyrobić i przełożyć do formy keksowej. Znów pozostawić, aby podrosło.
Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu przykryć ręcznikiem kuchennym, aby chleb wolno stygł.
Krok 3 - Chleb z czarnuszką i pestkami dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 06.11.2013 10:17
chętnie bym zjadła taki
aisoglam 06.11.2013 09:36
Apetycznie wygląda :)
babajaga1969 05.11.2013 23:50
takiego chlebka zjadłabym z apetytem
migotka28 05.11.2013 23:46
ale piękny chlebek
treonina 05.11.2013 23:25
wygląda świetnie!
Łucja 05.11.2013 21:51
pyszny chlebek :)
Renata9 05.11.2013 20:40
Bardzo smaczny chlebek Paulinko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak