Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb tostowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3.5 szklanki
woda letnia 1.1/4 szklanki
drożdże 25 gram
olej rzepakowy 3 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb tostowy


Drożdże wymieszać z miodem i szklanką wody.
Sól rozpuścić w 1/4 szklanki wody.
Do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia.
Przełożyć do formy z papierem do pieczenia i znowu zostawić do wyrośnięcia.
Przed wstawieniem do piekarnika spryskać wodą. Piec ok.40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.06.2016 10:08
swojski najlepszy !
jagoda5913 01.06.2016 00:24
pięknie wyrośnięty
Renata9 31.05.2016 21:51
Pyszny chlebuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak