Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb szybki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 kg
drożdże 5 dag
woda ciepła 1 litr
siemię lniane 6 łyżek
słonecznik łuskany 6 łyżek
pestki dyni 2 łyżki
otręby pszenne 1 szkl
sól 1,5 łyżki
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb szybki

Kroki postępowania

1
Mąkę , ziarna , otręby ,siemię lniane wrzucić do dużej miski
Krok 1 - Chleb szybki  foto
2
Dodać drożdże , sól i cukier.
Krok 2 - Chleb szybki  foto
3
Całość zalać ciepłą woda i wymieszać dokładnie łyżką.
Krok 3 - Chleb szybki  foto
4
Wymieszane ciasto odstawi na 20 minut . Po tym czasie ciasto ponownie wymieszać
Krok 4 - Chleb szybki  foto
5
Formę na chleb wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do formy . Zostawić ponownie na 20 minut. Piec w temp 230 stopniach przez 1 h.
Krok 5 - Chleb szybki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.11.2015 16:48
Nie ma to jak domowy chlebek, pycha:)
Janina 21.11.2015 16:32
Fajny chlebek;)
mirosława4 21.11.2015 14:53
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak