Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb wieloziarnisty 1 szt
ziemniaki 12 dkg
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
ser ricotta 25 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Taką pastą można faszerować chleb o innym smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Papryki, ogórek , cebulę pokroić w kostkę . Do ziemniaków dodać pokrojone warzywa, ser , wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta foto
2


Z chleba odkroić piętkę, wykroić miąższ.
Krok 2 - Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta foto
3
Gotową pastą wypełnić chleb. Wstawić do lodówki na około 1 godz. Następnie można kroić na kromki.
Krok 3 - Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.12.2016 15:14
smaczna przystawka
Urszula Świeca 05.12.2016 11:42
Dzięki.)))
Renataj 04.12.2016 20:11
Fajny pomysł:)
benka 04.12.2016 19:49
Świetny pomysł.
KORAL 04.12.2016 17:16
Świetnie wyszło :)
bertpvd 04.12.2016 16:26
pyszny chlebek
dodi 04.12.2016 15:33
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak