Chleb pszenny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    400g
  • mleko 2%

    250 ml
  • drożdże

    1
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia lub maszyny do wypieku chleba wsypać mąkę , drożdże i sól. W garnuszku podgrzać mleko , olej i cukier. Podgrzane składniki wlać do mąki. Wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować w kształt chleba i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Czas 35 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat