Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pełnoziarnisty bez drożdży

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 30 dag
mąka orkiszowa 30 dag
jajko 1 szt
mleko 1,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
pestki słonecznika 1 łyżka
sezam 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka
olej lniany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pełnoziarnisty bez drożdży

Mąki wsypać do miski, dodać sodę, sól, jajko, ziarna, a także rozpuszczony olej i mleko i wyrabiać ciasto. Ciasto uformować w kulę i wyłożyć na blaszkę do pieczenia. Wierzch posmarować mlekiem i posypać ziarnami. Piec na złoty kolor w temp. 180 st przez ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.01.2015 09:43
super chlebek))
gusia1000 02.01.2015 16:05
Swojski najlepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak