Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
500 g -
drożdże świeże
50 g -
woda ciepła
500 ml -
cukier
1 łyżka -
sól
1,5 łyzki -
pestki słonecznika
50 g -
pestki dyni
35 g -
siemię lniane
30 g + do posypania -
chrzan
4 duże liście
Przepis i sposób przygotowania Chleb na liściach chrzanu
Kroki postępowania

Dwie blaszki 22/9 cm wysmarować tłuszczem, spód i boki wyłożyć liśćmi chrzanu.

Na koniec wsypać pestki słonecznika, dyni i siemię lniane, znów wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszek, przykryć do wyrośnięcia.

Piec w 185 C około 50 minut ( góra i dół ).Lekko przestudzić.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się