Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb mieszany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna typ 550 250 g
mąka żytnia 250 g
drożdże suche 2 torebki
cukier łyżeczka
sól Łyżka
oliwa Łyżka
woda letnia 250 ml
pestki słonecznika

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb mieszany

Wyrabiamy ciasto. Przekładamy do blachy i odstawiamy na godzine. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na około 45 minut.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak