Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb gryczany z makiem i amarantusem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 400 gram
ziarna amarantusa 50 gram
mak 50 gram
sól 1 łyżeczka
drożdże suche 1 opakowanie
woda 450 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb gryczany z makiem i amarantusem

Makę wymieszać z drożdżami i sola. Dodać mak, amarantus i wodę. Wszystko wyrobić drewniana łyżka. Konsystencja ma być lekko luźna.
Odstawić ciasto na godzinę, pod przykryciem, w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy je do formy-keksówki.
Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 25.10.2013 15:54
prosty i pyszny
Jadwiga/Jaga85 25.10.2013 12:30
Ciekawy przepis!
Janina 25.10.2013 11:36
Bardzo ciekawy przepis;)
matesko 25.10.2013 11:24
ciekawy przepis
margaret 25.10.2013 11:02
pewnie smaczny:)
Magula 25.10.2013 10:38
bardzo fajny przepis, jestem ciekawa smaku chleba
joanna30 25.10.2013 10:25
Tez dzisiaj pieke chlebuś, właśnie rośnie ;) mniam
dodi 25.10.2013 10:04
zjadłabym kawałek
Ania321 25.10.2013 08:46
taki chlebek musi być pyszny :)
2milutka 25.10.2013 08:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak