Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb gryczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana niepalona 500 g
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: chleb gryczany

Kasze płuczemy, zalewamy wodą tak aby został ok 1 cm wody nad kaszą i zostawiamy na noc, rano mieszamy i jeśli woda została wchłonięta to dodajemy znów trochę. Zostawiamy do wieczora. Wieczorem odlewamy nadmiar wody jeśli taki jest, dodajemy sól i blendujemy. Mase przelewamy do wyłożonej papierem keksówki i odstawiamy na noc do wyrośnięcia. Rano wstawiamy do piekarnika, nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.02.2016 18:06
jak ona a ma wyrosnąć skoro nie ma drożdży ?
Małgorzata92 08.02.2016 16:22
Samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak