Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb czosnkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 1 sztuka
masło 3/4 kostki
czosnek 6 ząbków
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb czosnkowy

Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę ,cebulkę myjemy osuszamy i bardzo drobniutko siekamy razem ze szczypiorkiem. Masło wyciągamy z lodówki ogrzewamy w temp pokojowej 30 minut aby było miękkie,dodajemy do masła czosnek z cebulą solimy lekko i oprószamy pieprzem.Mieszamy dokładnie.Smarujemy masłem kromki chleba z jednej strony.Opiekamy na rozgrzanym grillu aż będą złociste i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 01.11.2014 15:08
hihi:) no tak nie wszyscy tolerują jego zapach:)
Aleksandra/Olcia 29.10.2014 18:42
uwielbiam taki na kolację(ale na drugi dzień muszę mieć wolne ;)
molanka 29.10.2014 18:38
pychotka takie pieczywo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak