Przepis i sposób przygotowania na: Chleb cebulowy
2. Keksówkę 30x10 cm smarujemy olejem Wyrośnięte ciasto odpowietrzamy i przekładamy do foremki, smarujemy wodą,posypujemy słonecznikiem i odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 *C ok.40-45 minut.
zakwas żytni | 200 g |
mąka żytnia pełnoziarnista | 200 g |
mąka pszenna typ 650 | 200 g |
woda letnia | 1 i 1/3 szkl |
cukier | 1 płaska łyżeczka |
drożdże świeże | 25 g |
sól | 1 zaokrąglona łyżeczka |
Cebulka smażona Prymat | 1/2 szkl |
słonecznik łuskany | garść |
olej | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: