Chleb bezglutenowy z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Witam kochani i zapraszam po przepis na chleb bezglutenowy z fasoli. Chleb jest rewelacyjny! Puszysty i delikatny a w smaku ani trochę nie czuć fasoli. Robi się go dość szybko i nie trzeba czekać aż wyrośnie. A do tego jest zdrowy i bardzo smaczny. Polecam!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1 puszka
  • jajka

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • oregano suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka jaglana

    0.5 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Fasolę wyjąć z puszki. Na sitku przepłukać i odsączyć.

Następnie przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Dodajemy jajka, oliwę, dużą szczyptę soli, przyprawy i całość starannie miksujemy.

Mąkę przesiewamy, a następnie łączymy z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną mąkę dosypujemy partiami do naszej masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Pieczemy przez około 40 minut. Studzimy na kratce.

SMACZNEGO.

Kasia Pichci
Mąkę jaglaną można zastąpić ryżową . Przyprawy dowolne np. do pizzy suszone pomidory, u mnie przyprawa do bruschetty. Soli duża szczypta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 29.01.2019 17:43
Chleb rzeczywiście wygląda świetnie. Chyba czas kupić fasolę w puszce:)
Babeczka35 28.01.2019 14:52
Ciekawa jestem jak smakuje taki chleb, bo wygląda bardzo apetycznie. Ciekawa jestem również czy ta fasola jest mocno wyczuwalna.
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:30
Pyszny, apetyczny chlebek.;) Ciekawy przepis,;)
Kasia Pichci 22.01.2019 13:12
Dziękuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat