Chińska zupa po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    1 szt
  • woda

    3,5 l
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • grzyby mun

    5 szt
  • ząbek czosnku

    4 szt
  • Kolendra cała Prymat

    10 szt
  • sos chili

    4 łyżki
  • chili

    1/3 łyżeczki
  • makaron Chow Mein

  • sól do smaku

  • Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ćwiartkę kurczaka z dodatkiem kolendry i soli. Kiedy zacznie odchodzić od kości wyjąć, obrać mięso z kości i dorzucić do wywaru. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dołożyć do wywaru warzywa i grzyby- gotować dalej z dodatkiem sosu słodko- kwaśnego chili, czosnku oraz przyprawy chińskiej. Kiedy warzywa będą miękkie doprawić chili. Dołożyć makaron Chow mein i zgasić. Odczekać 10 minut i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 23.06.2013 17:41
fajny przepis
Ankha 05.06.2012 07:16
Lubię takie zupki
kanu83 21.06.2011 15:02
musi być pyszna
tatiana2 07.06.2011 10:43
Ciekawa zupka :)
pacpaw 06.06.2011 16:38
świetne!!
MAR3STA 05.06.2011 23:01
to ja poproszę taką zupkę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat