Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska surówka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula 1 szt
marchew 1 szt
sól i pieprz d/s
cukier 1/5 szkl
olej 1/5 szkl
ocet 10 % 1/5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska surówka z kapusty

Sposób wykonania:

1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka.
2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Surówkę schładzamy przez 30-60 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak