Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 250 g
papryka czerwona 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce pół puszki
pomidory w puszce 1 puszka
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
nachos 1 paczka

Porada

W zależności od stopnia zagęszczenia potrawy podawać np. z ryżem, pieczywem lub nachosami. Smacznego!

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, zeszklić cebulkę i czosnek pokrojone w drobną kostkę.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Do cebulki i czosnku dodać mięso. W trakcie smażenia je rozdrabniać, po kilku minutach posolić i popieprzyć. Można już dodać paprykę słodką i ostrą.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz paprykę w drobnej kostce. Smażyć kilka minut.
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Wrzucić fasolę wraz z zalewą, kukurydzę odsączoną.
Krok 4 - Chilli con carne foto
5
Dodać pomidory z puszki. Doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć ogień i smażyć na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 5 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.10.2015 18:17
pysznie tutaj
gusia1000 02.10.2015 19:10
Znane i dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak