Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula czerwona 1 duża
cebula biała 1 mała
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1/3 puszki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Porada

Do chilli con carne można też dodać ketchup, wszystko zależy od waszej fantazji :D

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Cebule pokroić w dużą kostkę, czosnek obrać i pokroić w plasterki, chilli przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Cebulę, czosnek i chilli podsmażyć na oleju w garnku. Można doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Gdy składniki będą miękkie, dodać mięso i smażyć, aż będzie białe.
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Po przesmażeniu mięsa dodać pomidory i na małym ogniu gotować przez ok. godzinę.
Krok 4 - Chilli con carne foto
5
Po godzinie dodać koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Gotować jeszcze 10-15 minut. Po tym czasie doprawić do smaku według upodobania.
Krok 5 - Chilli con carne foto
6
Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Krok 6 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.09.2015 15:33
dobrze rozgrzewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak