chilli con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dkg
  • pieczarki

    35 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryczka Jalapeno

    1 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • fasola biała

    1 puszka
  • oregano

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • bazylia

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • płatki chilli

    do smaku
  • estragon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę podsmażam delikatnie na oliwie z oliwek, dodaję pieczarki i duszę kilka minut. Dodaje mięso oraz przyprawy. Gdy mięso jest delikatnie podsmażone, zawartość patelni przekładam do większego garnka i dodaję paprykę surową. Mieszam i gotuję na małym ogniu. Gdy papryka jest już miękka, dodaję pozostałe warzywa z puszek. Doprawiam do smaku i gotuję wciąż na małym ogniu.
Chilli con carne jest najlepsze wtedy, gdy na dnie garnka jest już go mało;) Bo to podobnie jak z bigosem, chilli con carne zmienia swoje aromaty pod wpływem dni.;)
Polecam! Świetnie smakuje i rozgrzewa!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.01.2014 14:22
bardzo dobre
BeataJ 28.10.2012 22:03
Idealne na nadchodzące zimne dni!! Szybkie i przy tym pyszne!!
Cukiereczek13 28.10.2012 18:03
wspaniałe;)
Cukiereczek13 28.10.2012 18:03
wspaniałe;)
Mati3 28.10.2012 17:58
ciekawe:)
Bogusiaz 28.10.2012 17:39
pycha
parysek10 28.10.2012 17:33
wspaniałe danie
Marzena34 28.10.2012 17:23
pożywne,na chłodne dni w sam raz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat