Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
50 dkg -
pieczarki
35 dkg -
papryka czerwona
1 szt -
papryka zielona
1 szt -
papryczka Jalapeno
1 szt -
kukurydza
1 puszka -
fasola biała
1 puszka -
oregano
do smaku -
cebula
1 szt -
bazylia
do smaku -
cząber
do smaku -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt -
płatki chilli
do smaku -
estragon
do smaku
Sposób przygotowania
Chilli con carne jest najlepsze wtedy, gdy na dnie garnka jest już go mało;) Bo to podobnie jak z bigosem, chilli con carne zmienia swoje aromaty pod wpływem dni.;)
Polecam! Świetnie smakuje i rozgrzewa!
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się