CHILI Z MIĘSEM MIELONYM, RYŻEM I WARZYWAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso mielone

    35 dag
  • ryż

    150-200 g
  • cebula

    mała
  • ząbek czosnku

    2
  • pomidory krojone z puszki

    1/2 opakowania
  • kukurydza w puszce

    1/2 opakowania
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 opakowania
  • papryka czerwona

    1/2 większej
  • bulion

    szklanka
  • żółty ser starty

    większa garść

Przyprawy i dodatki

  • olej

    łyżka
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    łyżeczka
  • oregano

    łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na oliwie. Dodaję mięso i przyprawy, mieszam. Smażę do momentu lekkiego zarumienienia się mięsa co jakiś czas mieszając.
Paprykę kroję w średnią kostkę, fasolę i kukurydzę osączam z zalewy.
Do mięsa dodaję warzywa, ryż i pomidory, wlewam bulion. Całość mieszam, zagotowuję. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu 20 minut.
Dodaję ser żółty, gotuję jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
Na koniec wrzucam posiekaną natkę, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat