Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
mięso mielone
35 dag -
ryż
150-200 g -
cebula
mała -
ząbek czosnku
2 -
pomidory krojone z puszki
1/2 opakowania -
kukurydza w puszce
1/2 opakowania -
fasola czerwona z puszki
1/2 opakowania -
papryka czerwona
1/2 większej -
bulion
szklanka -
żółty ser starty
większa garść
Przyprawy i dodatki
-
olej
łyżka -
Kmin rzymski mielony Prymat
łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
łyżeczka -
oregano
łyżeczka -
sól
1/2 łyżeczki -
natka pietruszki
garść
Przepis i sposób przygotowania CHILI Z MIĘSEM MIELONYM, RYŻEM I WARZYWAMI
Paprykę kroję w średnią kostkę, fasolę i kukurydzę osączam z zalewy.
Do mięsa dodaję warzywa, ryż i pomidory, wlewam bulion. Całość mieszam, zagotowuję. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu 20 minut.
Dodaję ser żółty, gotuję jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
Na koniec wrzucam posiekaną natkę, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się