Chili Sin Carne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sok pomidorowy

    2 szklanki
  • fasola czerwona z puszki

    150 gramów
  • kukurydza w puszce

    150 gramów
  • ząbek czosnku

  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • kurkuma mielona szczypta

  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie.
Paprykę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i chwilę podsmażyć.
Wlać sok pomidorowy, dodać sprasowany czosnek, kmin, słodką paprykę oraz pokrojoną papryczkę chili i na małym ogniu, pod przykryciem dusić całość przez około 20 minut.
Na koniec wmieszać kukurydzę, fasolę oraz doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat