Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili Sin Carne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sok pomidorowy 2 szklanki
fasola czerwona z puszki 150 gramów
kukurydza w puszce 150 gramów
ząbek czosnku
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kurkuma mielona szczypta
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chili Sin Carne

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie.
Paprykę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i chwilę podsmażyć.
Wlać sok pomidorowy, dodać sprasowany czosnek, kmin, słodką paprykę oraz pokrojoną papryczkę chili i na małym ogniu, pod przykryciem dusić całość przez około 20 minut.
Na koniec wmieszać kukurydzę, fasolę oraz doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak