Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 2 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić drobno posiekaną cebulę po czym dodać mięso mielone i podsmażyć chwilę.
Przełożyć całość do garnka zalać 1,5 l wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kostkę paprykę.. Kukurydzę , fasolę odcedzić na sitku i dorzucić do garnka.
Dodać wszystkie pozostałe składniki , doprawić i gotować.
Podawać na gorąco z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 27.04.2015 19:20
super danie
iskierka.ag 27.04.2015 16:43
To moje popisowe danie, nie dodawałam nigdy oregano, ale na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)
Ola1young 27.04.2015 15:06
pyszne jedzonko :)
Wafelek2601 27.04.2015 14:53
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak