CHAPATI- chlebki prosto z Indii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • masło

    2-3 łyżki
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • przyprawa orientalna

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, wody, soli i przyprawy ugniatamy twardawe ciasto, a następnie dzielimy je na 10 równych części.
Z każdej cząstki robimy kulę, spłaszczamy i przy pomocy wałka robimy placuszek.
Placuszki smażymy na suchej patelni, z obu stron.
Podajemy z roztopionym masłem.
Mogą też stanowić wspaniały dodatek do leczo, bogracza itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 02.06.2012 10:37
ciekawe
Andysz 21.05.2012 20:46
pychotka;)
Iwona45 01.01.2012 20:10
mniam
Marzena34 26.07.2011 08:36
super,proste i orginalne
kotlet 30.06.2011 20:24
chętnie bym spróbował takiego chlebka
maciek7 06.06.2011 11:55
super pomysł
Kopiko1983 23.05.2011 06:26
Fajny przepis
kanu83 18.05.2011 13:23
super
Gosia32 16.04.2011 10:04
super;]
ronald88 05.04.2011 22:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat