Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec z galaretką
Kroki postępowania
Galaretkę przyrządzić wedle przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylać na masę budyniową. Ciasto włożyć do lodówki na ok. 45 minut.
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cukier | 1 szklanka |
budyń śmietankowy | 2 opakowania |
mleko 2% | 4 szklanki |
galaretka owoce leśne | 1 opakowanie |
woda | 2 szklanki |
chałwa | 200 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: