Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwowiec z dżemem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Oraz

budyń waniliowy 2 szt
dżem porzeczkowy 1 szt
wafelki 2 szt
masło

Porada

Chodziło mi o wafelki w czekoladzie, chociaż można jej zastąpić startą czekoladą lub ciastkami zbożowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec z dżemem

Z podanych składników pieczemy biszkopt . Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i mąke z proszkiem do pieczenia. Pieczemy i gotowy przekrawamy na pół. Na mleku gotujemy budynie i studzimy. Masło ucieramy i dodajemy do niego na przemian zimny budyń i pokruszona chałwę. Na jednym biszkopcie smarujemy dżem a na drugim 2/3 masy. Składamy żemem i masą do siebie. Na wierzch smarujemy pozostałą masą i kruszymy wafelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 09.05.2014 07:44
pyszne ciacho)))
Megg 08.05.2014 20:59
przepyszne ciasto
w mojej kuchni 08.05.2014 12:03
same pyszne słodkości..
halina17 08.05.2014 11:48
Dobre ciasto.
ppaulina 08.05.2014 11:30
Nie wiem czemu ale wykasowało mi z listy produktów składniki powinno się tam jeszcze znaleść 3 szkl mleka i 30 dag chałwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak