Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Çerkez Tavuğu- kurczak w sosie orzechowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
orzechy włoskie 1 garść
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Çerkez Tavuğu- kurczak w sosie orzechowym

Filet z kurczaka doprawić z obu stron.
Odstawić na chwilkę.
Następnie bez rozbijania, obsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Pokroić w plastry.

Na patelni podgrzać odrobinę oliwy z orzechów włoskich/ lub zwykłej jak ktoś nie posiada.
Na oliwie podsmażamy krótko orzechy, następnie zalewamy śmietaną, dodajemy plastry z kurczaka i dusimy razem aż mięso zmięknie.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 17.10.2014 13:47
Pyszne danie.
Anna169Hosz 17.10.2014 13:31
Interesująca kombinacja.
ajres 17.10.2014 12:58
bardzo fajny przepis
Czyki 17.10.2014 09:40
Wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak