Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy bigosik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 2 kg
papryka czerwona 3 szt.
kiełbasa śląska 80 dag
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
sól i pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy bigosik

Wykonanie:
Cebulę obrać i pokroić w paski razem z papryką. Następnie włożyć do rondla i dusić na tłuszczu z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Dodać pokrojoną kiełbasę, odsączoną fasolkę, przecier pomidorowy, przyprawić do smaku, w razie potrzeby podlać wodą i dusić około 15 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 12.06.2017 00:42
jeszcze nie robiłam takiego,może być dobry
Róża1 10.06.2017 16:00
ciekawa propozycja !!!!!!!
olkaaa 10.06.2017 11:48
musze zrobić
Konczi 10.06.2017 08:05
Smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak