Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowo-czosnkowa pasta kanapkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 małych
czosek 1 główka
jajko ugotowane na twardo 4
serek topiony 1 kostka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowo-czosnkowa pasta kanapkowa

W tym przepisie chciałabym pokazać, jak można zagospodarować cebulę i czosnek, które były w całości użyte do pieczeni i jakimś cudem nie zostały zjedzone. Często daję więcej tych warzyw, aby potem wykorzystać je jako różne smarowidła do chlebka.

W tym wypadku należy upieczoną cebulę i obrany z łupin czosnek zblendować na gładką masę razem z drobno posiekanymi jajkami na twardo. W tej wersji smakowej do masy dodałam również serek topiony. Na koniec wystarczy doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 18.12.2012 22:28
ostra i wyrazista w smaku
annagebalska 12.12.2012 07:13
ciekawy przepis
Sylwia56
Sylwia56 28.10.2012 19:50
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak