Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowo-paprykowy gulasz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,7 kg
cebula biała 3 szt
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do mięs Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżeczka
keczup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
olej do smażenia
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowo-paprykowy gulasz

Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z paprykę. Łopatkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Dorzucamy je do cebuli i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie mięso z cebulą przyprawiamy ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem. Posypujemy mąką, dokładnie mieszamy i dolewamy wodę. Na końcu dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 08.01.2015 17:44
ten gulasz wygląda bardzo smakowicie
Justi2401 08.01.2015 14:54
Uwielbiam gulasz, szczególnie w takie chłody :) Pychota :)
Wacław 08.01.2015 14:20
taki gulasz to moje ulubione smaki,pycha !!!
Pani Domu 08.01.2015 12:05
lubię takie smaki
bietka 08.01.2015 08:47
często w domu robię taki gulasz :)
aginaa 08.01.2015 08:25
pyszny gulasz
Konczi 08.01.2015 08:24
pyszna potrawka
w mojej kuchni 08.01.2015 08:17
smaczne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak