Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe krążki panierowane w ostrym cieście piwnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula duża
piwo 1/3 szkl.
jajko 2-3
Bułka tarta klasyczna Prymat
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
mąka 1-2 łyżki
olej do smażenia
kumin 1/2 mielony
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe krążki panierowane w ostrym cieście piwnym

Cebulę obrać i pokroić w szerokie plasterki - rozłożyć na krążki.
Jajka roztrzepać z piwem i przyprawami, dodać tyle mąki, aby powstało półpłynne ciasto - maczać w nim krążki cebuli i opanierowac w bułce tartej.
Można je odstaić do lodóki, a po stężeniu panierki powtórzyć podobnie drugą warstwę.
Smażyć w rozgrzanym głębokim oleju na rumiano - osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.06.2013 12:12
robiłam podobne !
Piotr-21 26.06.2013 11:33
musze zrobić
Barbara/zuza22_85 26.06.2013 11:21
bardzo fajne
bogusia19 26.06.2013 11:06
ciekawy pomysł
Paolcia 26.06.2013 10:58
ooo to coś dla mnie :)
Habibi 26.06.2013 10:52
warto osobiście sprawdzić :)
Megg 26.06.2013 10:52
robię takie ale bez piwa, ciekawe jak smakują w takim wydaniu
dodi 26.06.2013 10:51
dużo słyszałam dobrego ale nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak