Cebulowe klopsiki mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,5 kg
  • zupa cebulowa

    1 opakowanie
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0,5 płaskiej łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szklanki
  • olej do smażenia

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cebulowe klopsiki mielone foto
Do miski wkładamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy mięso, aby zupa w proszku dobrze się rozpuściła.
Krok 2 - Cebulowe klopsiki mielone foto
Z mięsa formułujemy niewielkie kuleczki. Najlepiej robić to mokrymi dłońmi ponieważ mięso się wtedy nie klei.
Krok 3 - Cebulowe klopsiki mielone foto
Rozgrzewamy na patelni olej i kładziemy nasze klopsiki. Smażymy około 10 minut z obu stron.
Marta Ryżek-Kalkowska
Do klopsików nie dodajemy już soli ponieważ w zupie jest już zawarta sól.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 09.09.2016 19:41
Dobre i na zimno
Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2015 12:11
Bardzo dziękuję :)
Maridka19 15.09.2015 08:41
Smaczne do klopsiki do ziemniaczków i surówki :)
IZABELA29 15.09.2015 08:39
smacznie podane
Futka 15.09.2015 08:37
Doskonałe i niezwykle smaczne klopsiki :)
Marta Ryżek-Kalkowska 14.09.2015 23:03
Dziękuję :)
Skotka 14.09.2015 22:22
Świetny pomysł:)
agaK. 14.09.2015 22:21
Coraz oryginalniejsze mielone widzę tu:)
2milutka 14.09.2015 21:45
Pomysłowo i smacznie
pajbek 14.09.2015 21:06
Takie bym chętnie zjadła ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat