Przepis i sposób przygotowania na: cebuloszki brioszki
*Przygotować rozczyn z drożdży, mleka i cukru. Odstawić, aż zaczną się pienić.
* Do miski przesiać mąkę, dodać masło , sól oraz rozczyn z drożdży.
*Wyrobić ciasto i dostawić na około 1,5 h, aż ciasto wyrośnie.
* Cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanym oleju dodać cebulę, pieprz cayenne, pieprz i sól. Podsmażyć aż cebula się zeszkli i zrobi miękka.
* Do cebuli dodaję musztardę ( w moim przypadku dodałam słodkiej musztardy z gruszek -->http://www.doradcasmaku.pl/przepis/300774/senf-birnen-czyli-musztarda-z-gruszek.html, ale bez problemu może to być inna ulubiona musztarda. Farsz trzeba ostudzić.
* Wyrośnięte ciasto, podzielić na równe części. Zrobić z nich kulki i lekko spłaszczyć.
* Następnie dnem szklanki odbić na każdym cebularzu zagłębienie i kłaść tam farsz. Następnie całość posypać serem.
* Piec w nagrzanym piekarniku około 30 min.